Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • Het verhaal achter eetrijp fruit
    Het verhaal achter eetrijp fruit

Geteeld en gerijpt voor een optimale smaak

Staat er een rode RIJP pijl op de EAT ME sticker? Dit betekent dat het betreffende EAT ME product perfect eetrijp of wel 'ready to eat' is. Zo worden o.a. de EAT ME avocado's en mango's twee weken later geplukt dan gebruikelijk, waardoor de smaak zich extra goed heeft kunnen ontwikkelen aan de boom. Een modern rijpingsprogramma en strenge kwaliteitscontroles door onze rijpmeesters in Nederland, zorgen ervoor dat alle EAT ME mango's en avocado's stuk voor stuk worden gecontroleerd en perfect eetrijp zijn.

Assortiment eetrijp
• Avocado
• Kiwi
• Mango
• Papaja

Geteeld en gerijpt voor een optimale smaak

Rijpen

Het begint allemaal bij het telen van de meest smaakvolle fruitvariëteiten. Samen met onze telers hebben we hier jarenlang onderzoek naar gedaan en hebben gezamenlijk de meest geschikte variëteiten geselecteerd.
De vruchten worden vervolgens pas geplukt wanneer ze genoeg smaak hebben ontwikkeld. Een mango dient genoeg natuurlijke suikers te hebben ontwikkeld om uiteindelijk door te kunnen rijpen tot een heerlijk zoete vrucht. Zo worden de eetrijpe producten van EAT ME gemiddeld twee weken later geplukt dan gebruikelijk.

Eenmaal aangekomen bij Nature's Pride worden de vruchten op kwaliteit en rijpheid gecontroleerd. Na deze controle bepalen de rijpmeesters hoe zij de vruchten verder gaan rijpen om het product perfect eetrijp te krijgen.

In speciale rijpcellen wordt het klimaat van het land van herkomst nagebootst. De juiste temperatuur en luchtvochtigheid wordt ingesteld zodat de vruchten zich het meest thuis voelen en natuurlijk doorrijpen. Elke dag controleren de rijpmeesters steekproefsgewijs hoe de vruchten rijpen en beslissen of de temperatuur of luchtvochtigheid moet worden aangepast. De temperatuur wordt de eerste dagen langzaam opgebouwd zodat de vruchten geleidelijk rijpen. Wanneer de vruchten de juiste rijpheid hebben bereikt, wordt de temperatuur langzaam afgebouwd zodat het rijpproces afremt. Door dit langzame proces krijgen de vruchten geen shock en zijn ze langer houdbaar.

Alvorens de vruchten hun weg naar de winkel vinden worden ze door een sorteermachine één voor één gecontroleerd op kwaliteit en rijpheid. Middels een geavanceerde technologie bepaalt de sorteermachine met LED licht de kwaliteit en rijpheid van de vrucht en worden de kwalitatief mindere exemplaren uitgesorteerd en de onrijpe vruchten gaan terug de rijpcellen in. Alleen de meest smaakvolle, eetrijpe vruchten krijgen het paarse EAT ME stickertje met rode rijppijl en komen in de winkels terecht.

Geschiedenis - EAT ME I’M Ripe

Geschiedenis - EAT ME I’M Ripe

In 2005 was Nature's Pride het eerste bedrijf in Europa dat eetrijpe mango's en avocado's op de markt bracht en in 2011 werden onze mango's en avocado's voor het eerst voorzien van het opvallende paarse EAT ME stickertje met rode RIJP pijl. Het 'eetrijp' assortiment is inmiddels uitgebreid met papaja's en kiwi's. Zo kan iedereen elke dag van de meest smaakvolle vruchten genieten.

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.