Terug naar Asperges

Groene asperges

De groene asperge is op smaak niet te kloppen

Groene Asperges - Productfoto

De groene asperge is de asperge die het meest wordt gegeten. Met uitzondering van Nederland - waar de witte versie een delicatesse is - staat de (licht)groene asperge elders veel vaker op het menu. Het verschil houdt niet op bij de kleur. Doordat de groene soortgenoten boven de grond groeien, krijgen deze in tegenstelling tot de witte wel een tint door het zonlicht.

Groene asperges spreken vooral aan doordat de groente meer smaak heeft. Die karakteristieke smaak is voller en krachtiger, terwijl er ook meer vitamines in zitten. Schillen van de rechte en vezelrijke stengel is niet nodig. Het topje is altijd stevig en gesloten.

Ga naar...

Beschikbaarheid

Jan
Beschikbaar
Feb
Beschikbaar
Mrt
Beschikbaar
Apr
Beschikbaar
Mei
Beschikbaar
Jun
Beschikbaar
Jul
Beschikbaar
Aug
Beschikbaar
Sep
Beschikbaar
Okt
Beschikbaar
Nov
Beschikbaar
Dec
Beschikbaar

Bewaaradvies

  • Transport en opslag: Houd voor het vervoer en de bewaring een maximale temperatuur van 2 ˚C aan.
  • Winkel: Presenteer de groene asperge in het koelschap.

Onze groene asperges worden geteeld in:

Mexico, Peru, Ecuador, Thailand, Spanje en Italië

Groei en oogst

Bij de teler

De opkweek van een aspergeplant neemt zo’n drie jaar in beslag. Telers kunnen op dat moment aan de eerste oogst beginnen. Een groene mini asperge kan worden gestoken als deze de juiste lengte heeft bereikt. Doordat de groene variant boven de grond groeit, is het steken minder werk. Om de één à twee dagen maken de medewerkers een ronde over het veld om nieuwe asperges te steken. In de zomermaanden gaat de groei nog sneller. Soms is het daarom noodzakelijk om twee keer op een dag te oogsten.

Een oogstperiode duurt ongeveer twintig dagen. Telers kunnen twee keer per jaar het veld gebruiken. Na elke oogst moet het gewas vijf tot zes maanden tot rust komen. In het pakstation wassen de medewerkers de groene mini asperges en snijden de tips van de bovenste 10 cm. Ze worden gesorteerd en gekoeld opgeslagen. Binnen één of twee dagen liggen de asperges in de winkel.

Groene Asperges - Groei En Oogst

Recepten & bereidingstips

De groene asperge vraagt weinig voorbereidingstijd in de keuken: aan de onderkant 1 à 2 cm eraf snijden en de groente kan worden gekookt, gewokt, gebakken of gegrild. Hoe korter de bereiding, hoe krachtiger de smaak. Zowel warm als koud is het een delicatesse, bijvoorbeeld als ingrediënt van een geroosterde-groentensalade of met gerookte zalm en avocadomousse.

Groene Asperges - Recepten En Bereidingstips

Kom in contact

Wij staan je graag te woord

Selecteer wat van toepassing is...
Meerdere antwoorden mogelijk...
Meerdere antwoorden mogelijk...
Meerdere antwoorden mogelijk...
Meerdere antwoorden mogelijk...