Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • De indrukwekkende reis van groene asperges

De indrukwekkende reis van groene asperges

Wist je dat Nature's Pride de grootste importeur is van groene asperges in Europa? Bij ons zijn groene asperges jaarrond verkrijgbaar! De asperge maakt een indrukwekkende reis van jonge plant tot perfect smakende, groene asperge. We nemen je graag mee op deze reis.

Groene asperges zijn de jonge scheuten van de aspergeplant. Het zijn rechte, vlezige stelen en hebben een lichtgroene kleur. De asperge is een lid van de leliefamilie waar ook ui, prei en knoflook onder vallen. De groene asperge heeft van alle asperge variëteiten de meest volle en ietwat bittere smaak. Nog een voordeel van groene asperges ten opzichte van andere asperges is het feit dat ze niet geschild hoeven te worden. Daarnaast zijn ze door hun volle smaak erg veelzijdig in gebruik.

Jonge aspergeplanten zijn na drie jaar uitgegroeid tot grote aspergeplanten. Op dat moment kan er voor het eerst worden geoogst. Na de eerste oogst duurt het gemiddeld 1 tot 2 dagen voordat een nieuwe groene asperge volgroeid is. In tegenstelling tot witte asperges groeien groene asperges boven de grond en krijgen zij hun kleur dankzij het fotosynthese proces. Fotosynthese is een proces waarin zonlicht de stof chlorofyl in de cellen van planten aanmaakt en deze groen kleurt. Bij een juiste lengte worden ze gestoken. In de zomermaanden groeien de asperges heel snel, om een goede kwaliteit te behouden worden groene asperges daardoor soms twee keer per dagen gestoken. Een aspergeveld wordt twee keer per jaar gebruikt voor een periode van 20 dagen. Daarna is het tijd voor een rustperiode van 5-6 maanden, zodat de velden klaar zijn voor de volgende oogstperiode.

Nadat de groene asperges gestoken zijn, worden ze in het pakhuis gewassen, gekoeld en gesorteerd op dikte en kwaliteit. De leveranciers zorgen ervoor dat de groene asperges maximaal 1 dag na de oogst naar Nature's Pride vervoerd worden. Na een reis van gemiddeld 1 á 2 dagen komt het product hier aan en wordt het bij klanten aangeboden. Dankzij dit snelle proces kan de eindconsument genieten van een heerlijk vers product.

Ga aan de slag met onze groene asperge recepten

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.