Terug naar Exotisch fruit

Tamarillo

Exotisch familielied van de tomaat

Tamarillo - Productfoto

‘Boomtomaat’ is de naam waaronder de tamarillo ook wel bekend staat. Die naam is niet toevallig gekozen. De rode kleur en ovale vorm doen denken aan een tomaat. Beide maken ook deel uit van dezelfde gewasfamilie, oorspronkelijk afkomstig uit het Andesgebergte. Daarmee is de tamarillo eigenlijk een vruchtgroente.

Nature’s Pride levert uitsluitend de rode variëteit. Binnenin is de tamarillo oranje, met kleine (eetbare) pitjes in het vruchtvlees. De smaak is zoet en intens, maar vermijd de bittere schil die niet lekker is.

Ga naar...

Beschikbaarheid

Jan
Beschikbaar
Feb
Beschikbaar
Mrt
Beschikbaar
Apr
Beschikbaar
Mei
Beschikbaar
Jun
Beschikbaar
Jul
Beschikbaar
Aug
Beschikbaar
Sep
Beschikbaar
Okt
Beschikbaar
Nov
Beschikbaar
Dec
Beschikbaar

Bewaaradvies

  • Transport en opslag: Tamarillo’s vervoeren en bewaren gaat het beste bij een temperatuur van 10 ˚C.
  • Winkel: De tamarillo kan worden verkocht vanuit het gewone AGF-schap.

Onze tamarillo's worden geteeld in:

Colombia

Groei en oogst

Bij de teler

De tamarillo hangt aan bomen die 10 tot 12 jaar oud worden. In die periode geven de bomen 5 maanden lang vruchten, maar pas 1 à 2 jaar na het planten van het zaadje. Tamarillobomen hebben een kenmerkende slanke stam. De bomen vertakken vervolgens in dikkere, zachte takken. In de toppen van de scheuten groeien geurende bloemen die zich verder ontwikkelen tot vruchten.

De tamarillo verkleurt aan de boom van rood naar donkerrood. In dat stadium is de rijpheid 70% en kan de teler beginnen met de oogst. Dat gebeurt door de vrucht met een schaar van de tak te knippen. In pakstations worden de tamarillo’s gecontroleerd op kwaliteit en gesorteerd op grootte. In bulkverpakkingen gaan de vruchten naar Nature’s Pride om verder te worden verpakt.

Tamarillo - Groei & Oogst

Verpakkingsmogelijkheden

  • Los per collo van 2,5 kg
  • Los per collo van 1 kg, 12 stuks per collo

De tamarillo wordt meestal aangeboden in de kenmerkende EAT ME verpakking. Vraag onze accountmanagers naar de mogelijkheid van een private label.

Recepten & bereidingstips

Omdat de tamarillo officieel tot de vruchtgroenten behoort, zijn er nogal wat verschillende recepten denkbaar. Het is een ideale basis voor een klassieke gazpacho bijvoorbeeld. Samen met Franse brie doet tamarillo het goed op een anders-dan-anders broodje gezond. De combinatie met tonijn pakt heel smakelijk uit. De schil verwijderen en de tamarillo in plakken snijden is voldoende. Ook uitlepelen wordt veel gedaan.

Tamarillo - Recepten & Bereidingswijze

Kom in contact

Wij staan je graag te woord

Selecteer wat van toepassing is...
Meerdere antwoorden mogelijk...
Meerdere antwoorden mogelijk...
Meerdere antwoorden mogelijk...
Meerdere antwoorden mogelijk...