Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • Tamarillo, de boomtomaat uit Zuid-Amerika

Tamarillo, de boomtomaat uit Zuid-Amerika

De tamarillo, ook wel boomtomaat genoemd, is een ovaalvormige vrucht die oorspronkelijk uit het Andesgebergte komt. Nature's Pride importeert de mooie rode variëteit uit Colombia. Het vruchtvlees van deze vrucht is oranje en bevat kleine donkere pitjes die eetbaar zijn. Tamarillo heeft een lichtzoete en intense smaak. De schil heeft een bittere smaak en wordt daarom meestal niet gegeten.

In centraal Colombia, 3 uur van Bogota, worden op 7 hectare tamarillo's verbouwd. Deze regio heeft een tropisch regenklimaat en is gelegen op hoogtes tussen 1.800 en 2.500 meter boven zeeniveau. De temperatuur ligt er tussen de 13 en 23 graden. De tamarillo houdt van warmte en vochtigheid en groeit dus goed in dit gebied. De Tamarillo's zijn verkrijgbaar per 12x2 stuks verpakt of los per 2,5 kg.

Lees meer

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.