Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • Avocado: van groei tot in het schap!

Avocado: van groei tot in het schap!

Onze avocado's zijn extra vol van smaak, omdat ze gemiddeld 2 weken langer aan de boom hangen dan andere avocado's op de markt. De latere oogst zorgt ervoor dat het oliegehalte in de vrucht perfect is. Benieuwd naar het verhaal achter onze avocado? Lees het hier!

Groei & oogst
Afhankelijk van het klimaat in het land en een aantal andere omstandigheden wordt de wortelsoort gekozen die geplant gaat worden. De wortelsoort wordt na enkele maanden geënt met de Hass variëteit. Uiteindelijk duurt het gemiddeld anderhalf tot twee jaar, voordat de bomen geplant kunnen worden op een vaste plek. Hierna duurt het zo'n twee jaar, voordat de eerste avocado aan de boom komt. Onze avocadotelers wachten met het plukken van de vruchten tot het oliegehalte van de avocado perfect is. De olie in de avocado zorgt voor de heerlijke romige en nootachtige smaak. Allerlei omstandigheden beïnvloeden de ontwikkeling van de avocado. Om te kijken of de avocado volwassen genoeg is om te oogsten worden er samples genomen. Er wordt gekeken naar het oliegehalte en de droge massa waarde. Na een goede uitkomst van de testen wordt de vrucht met de hand geoogst. Na de oogst worden de avocado's naar het pakhuis gebracht. In het pakhuis worden de vruchten gewogen, gewassen, teruggekoeld naar 5°C en naar Nederland verscheept in speciale containers met gecontroleerde temperaturen en luchtwaarden. 

Het rijpen van avocado's
Bij Nature´s Pride worden de vruchten bij binnenkomst gecontroleerd op kwaliteit. Vervolgens bepalen de rijpmeesters per pallet het rijpproces, waarbij luchtvochtigheid en temperatuur op maat worden ingesteld. Zo wordt het klimaat van het land van herkomst nagebootst. Elke avocado ondergaat een specifiek selectieproces, waardoor alleen de beste producten een EAT ME sticker krijgen. Meer informatie over de rijp vindt u hier.

Verpakkingsmogelijkheden
Avocado´s worden naar wens van de klant verpakt. Veelvoorkomende verpakking van de Hass avocado zijn 16 of 18 stuks in een doos (met EAT ME sticker). Wist u dat we in 2016 maar liefst 9,3 miljoen dozen avocado's hebben verpakt?
Eetrijpe avocado in het schap
Uiteindelijk kunnen uw klanten een perfect rijpe avocado in uw schap vinden. Klaar om direct van te genieten! Inspireer uw klanten met onze verrassende avocadorecepten. 

Lees recepten

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.