Facebook Linkedin Twitter Newsletter

Retailers enthousiast: Apeel halveert waste en bespaart veel CO2 en water

Twee grote retailerpartners van Nature's Pride in Denemarken en Duitsland zijn dit jaar gestart met de toepassing van Apeel technologie op avocado's. De resultaten zijn overweldigend. Avocado's zijn aanzienlijk langer houdbaar dankzij Apeel's plantaardige beschermlaag. Dat is niet alleen goed nieuws voor de retailer en de consument, maar ook voor het milieu.

Food waste is een grote uitdaging in onze waardeketen. We hebben professionele telers met fantastische producten, maar tijdens het transport, het rijpen en bij de retailers gaat er fruit verloren terwijl we juist willen zorgen dat de consument optimaal van onze producten kan genieten. Dankzij Apeel verliezen we minder avocado's in de waardeketen wat een milieubesparing oplevert per avocado die de consument eet. De eerste metingen laten een halvering van voedselverspilling zien in het traject van Nature's Pride naar de eindconsument. Per vrachtwagen redden we maar liefst 5.400 avocado's waardoor veel CO2 en water bespaard wordt. Met deze mooie resultaten zetten we de samenwerking met Apeel voort en breiden we deze verder uit.

Meer weten? Zie hier een korte video over de pilot.

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.