Facebook Linkedin Twitter Newsletter

2 (Fruit)vliegen in 1 klap

Bij de mangoteelt in Ivoorkust zijn fruitvliegen een belangrijk probleem. De vlieg tast het fruit aan waardoor een groot deel van oogst verloren gaat. Sinds vorig jaar werken Nature's Pride en haar teler Ivoire Agreage samen aan een duurzame bestrijding van de fruitvlieg en een betere bodem.

Met een biologische insecticide van Koppert wordt de fruitvlieg populatie behoorlijk teruggebracht. Ook worden afgekeurde, rottende mango's nu gecomposteerd. Voorheen lieten boeren deze mango's onder de boom liggen wat juist fruitvliegen aantrekt. De compost wordt gebruikt om de bodem te verrijken. Zo slaat het project twee vliegen in één klap: de vliegen worden verjaagd en een gezonde bodem draagt bij aan betere kwaliteit fruit, wat leidt tot een hoger inkomen voor boeren en medewerkers van Ivoire Agreage.

Begin mei zijn Niels en Coen in Ivoorkust geweest. Bodem en blad-analyses tijdens het veldbezoek hebben geleid tot een eerste voorstel om een biologisch bemestingssysteem te testen. Mogelijk wordt hier hoogwaardige gecomposteerde organische mest uit Nederland voor gebruikt; zo worden "afval"-stromen waardevol hergebruikt als hoge kwaliteit mest voor betere mango's en minder afval.

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.