Facebook Linkedin Twitter Newsletter

Ivoorkust mango's

Vanaf week 17 starten we met het Afrikaanse mangoseizoen. De mango's komen dan t/m week 24 voornamelijk uit Ivoorkust.

De mango's uit Ivoorkust kenmerken zich door hun mooie rode blos en bovenal het lekkere vruchtvlees dat een goede brix heeft, heerlijk zacht van structuur is en mooi van kleur is. Vanuit Ivoorkust ontvangen wij de mangovariëteit Kent. Kent is een mangovariëteit met een ronde vorm, brede schouders en een dikke, elastische schil. Vanwege de klimatologische omstandigheden hebben de Kent mango's uit Ivoorkust een minder strakke en iets dunnere schil in vergelijking met Kent mango's uit andere landen. Hierdoor kunnen er richting de 'neus' van de mango plooitjes in de schil ontstaan. Daarnaast krijgen de Afrikaanse mango's geen laagje wax, waardoor de vruchten niet glanzen. Echter de smaak van de Afrikaanse mango's is heerlijk.

Ivoorkust mango

Rimpels bij de neus

Kleuring vanuit de pit naar de schil

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.