Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • Het Chileense avocado-seizoen eerder gestart

Het Chileense avocado-seizoen eerder gestart

Het Chileense avocado-seizoen is 3 weken eerder gestart dan vorig jaar. Het gunstige weer van de afgelopen 6 maanden heeft gezorgd voor de snelle ontwikkeling van het oliegehalte en de droge massa van de avocado's. Daarnaast was het ook zeer interessant om vroeg te starten voor Chili, omdat de Amerikaanse markt recordprijzen gaf.

Momenteel bestaat ons programma uit 80% Chileense avocado's en dat zal de komende weken verder groeien naar 90%. We zullen daarnaast avocado's uit Colombia en Mexico blijven voeren.

De eerdere start, maar met name de hogere vraag uit de US, maakt dat Chili begin oktober al 40% van de avocado's geoogst heeft. Dit houdt in dat er minder Chileense avocado's te zien zullen zijn na de jaarwisseling. Vanaf februari zal de markt bestaan uit Spanje, Marokko, Israël, Mexico en Colombia.

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.