Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • Smaakexperts & consumenten kiezen eetrijpe EAT ME kiwi als favoriet!

Smaakexperts & consumenten kiezen eetrijpe EAT ME kiwi als favoriet!

Onze eetrijpe EAT ME kiwi's zijn verkozen als de favoriet! Dit is uit onderzoek van Wageningen University & Research gebleken, die de eetrijpe EAT ME kiwi en haar grootste concurrenten op de markt hebben laten beoordelen door smaakexperts en consumenten.

Het begint allemaal bij het telen van de meest smaakvolle kiwi variëteit in de juiste landen van herkomst. Samen met onze telers in de diverse aanbouwgebieden waar Nature's Pride zijn kiwi's van betrekt, worden de beste vruchten geselecteerd. Deze vruchten zijn van de Hayward variëteit, die bekend staat om zijn heerlijke smaaksensatie en goede houdbaarheid. Wij zijn er van overtuigd dat de eetrijpe EAT ME kiwi's de beste zijn op de markt. Om dit te bewijzen hebben wij onze kiwi's uit zowel het Europees als het overzees seizoen laten testen door de Wageningen University & Research. Een consumentenpanel en sensorisch panel hebben de eetrijpe EAT ME kiwi's en haar grootste concurrenten op de markt beoordeeld op zowel uiterlijke kenmerken als smaakbeleving. De eetrijpe EAT ME kiwi's zijn in beide seizoenen verkozen tot de favoriet! Jaarrond hebben wij de lekkerste kiwi's!

De ontwikkeling tot lekkerste kiwi

Elke kiwi moet de juiste componenten in zich hebben om tot lekkerste kiwi op de markt te kunnen ontwikkelen. De kiwi's worden daarom pas geoogst zodra de brix en droge massa waarden op orde zijn. Na een goede uitkomst van de eerste kiwi samples, worden de overige kiwi's met de hand geplukt. Het moment van plukken is hierdoor later dan bij andere telers in de markt gebruikelijk is. Eenmaal aangekomen bij Nature's Pride worden de vruchten op kwaliteit en rijpheid gecontroleerd. Na deze controle bepalen de rijpmeesters hoe zij de vruchten verder gaan rijpen om het product perfect eetrijp te krijgen. In speciale rijpcellen wordt het klimaat van het land van herkomst nagebootst. De juiste temperatuur en luchtvochtigheid wordt ingesteld zodat de vruchten zich het meest thuis voelen en natuurlijk doorrijpen. Elke dag controleren de rijpmeesters steekproefsgewijs hoe de vruchten rijpen en beslissen of de temperatuur of
luchtvochtigheid moet worden aangepast. De temperatuur wordt de eerste dagen langzaam opgebouwd zodat de vruchten geleidelijk rijpen. Wanneer de vruchten de juiste rijpheid hebben bereikt, wordt de temperatuur langzaam afgebouwd zodat het rijpproces afremt. Door dit langzame proces krijgen de vruchten geen shock en zijn ze langer houdbaar. Alleen de meest smaakvolle, eetrijpe vruchten krijgen het paarse EAT ME stickertje met rode rijppijl en komen in de winkels terecht.

 

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.