Facebook Linkedin Twitter Newsletter
  • Zoete en sappige Formosa papaja uit Brazilië

Zoete en sappige Formosa papaja uit Brazilië

De Formosa papaja is één van de grootste papaja variëteiten. De vrucht weegt gemiddeld 1,5 kilo maar kan tot wel 3 kilo zwaar worden. Het zoete vruchtvlees is oranje en vrij stevig in vergelijking tot andere papajasoorten.

Onze Braziliaanse teler levert jaarrond lekkere en zoete Formosa papaja's. Formosa papaja's groeien aan de stam van een boom, waarvan de stam hol is. De Formosa papaja is een snel groeiende vrucht, welke aan de boom wordt gerijpt. De groei start bij het poten van 28 dagen oude plantjes op het veld. Na 5 tot 8 maanden zijn deze plantjes gegroeid tot bomen van ongeveer 2 meter, met vruchten. Dan start het oogsten en kan er gedurende 1,5 jaar elke dag ongeveer 1 papaja per boom worden geoogst. Uiteindelijk groeien de bomen door tot een hoogte van 3 tot 4 meter. Om beschadigingen te voorkomen wordt iedere geoogste papaja in noppenfolie verpakt en in een krat gelegd. Deze kratten worden naar het pakhuis gebracht. Daar worden de papaja's in een bad met koud water gewassen. Vervolgens worden de vruchten gedroogd en met de hand op rijpheid en maat gesorteerd. Daarna gaan de papaja's de koelcel in om verder af te koelen. Tot slot worden de vruchten per vliegtuig naar Nederland vervoerd, om binnen enkele dagen na oogst bij Nature's Pride aan te komen.

Lees meer

Terug naar overzicht
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.