Terug naar Nieuws

Nature’s Pride verduurzaamt haar avocado-verpakkingen

In lijn met ons verduurzamingsplan voor verpakkingen introduceren we een volledig kartonnen verpakking voor avocado’s. Deze verpakking is een grote stap in het reduceren van plasticgebruik. Daarnaast bestaat het uit één type materiaal, karton, waardoor het geheel recyclebaar is en het gebruik van het etiket bespaard wordt.

Nieuwe kartonnen avocado verpakking

Over de nieuwe verpakking

De nieuwe avocadoverpakking is gemaakt van 100% recyclebaar gecertificeerd karton. Alleen al door deze verandering door te voeren op de 2-pack verpakkingen, besparen we maar liefst 52.000 KG plastic op jaarbasis. Naast deze verduurzaming, levert de nieuwe verpakking ook een reductie op in transport van de plano verpakkingen: 21 vrachtwagens minder t.o.v. 2019.

Het model van de nieuwe avocadoverpakking biedt nog steeds goede zichtbaarheid van het product en is een goede drager van het EAT ME merk. Daarnaast bevat het relevante informatie voor de consument, waaronder de voedingswaarden van het product, wat sinds de uitbraak van COVID-19 een belangrijk koopargument is voor consumenten.

De nieuwe avocadoverpakking wordt gefaseerd doorgevoerd bij klanten. In lijn met de avocadoverpakking, zullen we op termijn ook onze verpakkingen voor mango’s, kiwi’s, passiefruit en chilipepers verduurzamen.