Facebook Linkedin Twitter Newsletter
Milieu

Milieu

 

Bij de teler
In de eerste plaats vragen we al onze telers om Global GAP certificering om er zeker van te zijn dat zij de mondiaal geaccepteerde Good Agricultural Practices volgen. Maar we gaan verder. Binnen de afdeling Sustainable Business heeft Nature's Pride een expert in dienst die onze telers actief begeleidt om het telen continu te verbeteren. Hij werkt met hen aan meer biologische gewasbescherming en teeltmethoden en richt zich vooral op een gezonde bodem met een juiste balans van mineralen. Hierdoor worden de groenten en fruit sterker en bevatten ze meer voedingswaarde. Een gezonde bodem is beter voor het milieu en leidt tot meer en lekkerder fruit. Zo komen Goed Zaken Doen en de bescherming van het milieu samen.

Tenslotte besteden we bij de sociale projecten, die we samen met onze telers implementeren, ook aandacht aan het milieu. Zo steunen we projecten bij scholen in Peru waar kinderen zelf moestuinen aanleggen en leren over recycling, compostering en respect voor het milieu.


Tijdens transport en in ons gebouw
Om de belasting van het milieu tijdens het transport te beperken delen we de containers zo optimaal mogelijk in en vervoeren we onze producten zoveel mogelijk per boot. Momenteel importeren wij twee derde van het totale volume per boot. Ook werken we aan verduurzaming van verpakkingen en de verwaarding van onze reststromen, waarbij bijvoorbeeld avocado wordt omgezet in guacamole en afgekeurd fruit in biogas.

Tenslotte kijken we ook nauwkeuring naar de impact van ons eigen bedrijfspand op het milieu. Het bedrijfspand van Nature's Pride heeft het BREEAM excellent certificaat en is één van de meest duurzame bedrijfsgebouwen in West-Europa. Zo heeft het zonnepanelen, wordt regenwater hergebruikt bij de toiletten en dragen duurzame materialen bij aan de efficiency van koeling.

 

Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media functionaliteiten op de website.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.