Logo Nature's Pride Logo Nature's Pride
Mayan Pride project

Mayan Pride project

Guatemala lijdt onder hoge werkloosheid, emigratie en armoede op het platteland. Er is weinig werk voor de boeren. Toch zijn er ook kansen want er heerst een perfect klimaat voor de teelt van kwalitatief hoogwaardige groenten. Nature's Pride en haar leverancier Ghortex, die al jaren sugar snaps en mangetout teelt en verhandelt, wilden de productie van de kleine boeren verhogen. Als gevolg hiervan werd 'Mayan Pride' met co-financiering van de Nederlandse overheid in 2008 opgericht.

Land

Guatemala

Partner

Ghortex, Ministerie van Buitenlandse zaken in Nederland.

Doel

verbetering van de leefomstandigheden van kleine boeren in Guatemala

Impact

76 banen, vooral voor vrouwen; nieuw pakhuis; certificering; hoger inkomen; algehele economische ontwikkeling: school, geasfalteerde weg, winkels, en pin-automaat.

Van mais voor eigen gebruik naar de export van bonen van topkwaliteit

Voor 2008 teelden de deelnemende boeren enkel mais voor eigen gebruik. Nu exporteren ze tevens sugar snaps en mangetout van topkwaliteit naar Europa waardoor hun inkomen aanzienlijk is gestegen, veel nieuwe banen zijn gecreëerd, en de hele regio economisch is opgebloeid.

Om dit doel te bereiken hebben de boeren zaden van hoge kwaliteit en technische assistentie ontvangen, is druppel irrigatie en een pakhuis aangelegd, en is een vrachtwagen met koeling aangeschaft. Tevens zijn de boeren geholpen om de Global GAP en For Life certificering te behalen. Daarnaast heeft Nature's Pride de volledige productie van deze boeren afgenomen en zorg gedragen voor een goede prijs bij de verkoop in Europa.

Resultaten

De impact van dit project is enorm geweest: 76 nieuwe banen zijn gecreëerd, waarvan 66 voor vrouwen (van wie sommigen ook opleidingen in veiligheid, accounting en administratie hebben gevolgd). De informele arbeid en seizoensmigratie is gedaald. Het aantal geplante hectaren en de omzet is enorm gestegen. Onderwijsvoorzieningen en de infrastructuur in de regio is verbeterd. Winkels en een klein restaurant zijn geopend in San Luis Sibila en tevens is er een pin-automaat geplaatst.

Bekijk hier meer projecten

Resultaten
Akkoord
Wij gebruiken cookies om de ervaring op onze website te verbeteren, statistieken bij te houden en je toegang te geven tot onze social media.
Door gebruik te maken van deze website of door op akkoord te drukken, ga je akkoord met ons cookiebeleid. Je kunt ook niet akkoord gaan.